Het huis van de tsaar

Pronkstuk

Het huis van de tsaar

Het Czaar Peterhuisje in het centrum van Zaandam is één van de oudste houten huizen van Nederland. In dit inmiddels wereldberoemde huisje logeerde de Russische tsaar Peter de Grote in 1697. Veel mensen, waaronder Russische tsaren, Nederlandse vorsten en zelfs Napoleon, brachten een bezoek aan het Czaar Peterhuisje. De talloze namen die in de ramen en wanden gekerfd staan, herinneren daar nog steeds aan evenals de vele memorabilia en curiositeiten. 

Delen

Museuminformatie

Czaar Peterhuis

Czaar Peterhuis

Het Czaar Peterhuisje uit 1632 is één van de oudste houten huisjes van Nederland. In dit huisje logeerde de Russische tsaar Peter de Grote toen hij in 1697 het vak van scheepstimmerman kwam leren.
Het Czaar Peterhuisje bevat een schat aan herinneringen. Bijvoorbeeld aan het verblijf van tsaar Peter de Grote zelf. In en rondom het huisje hangen en staan allerhande memorabilia en curiositeiten. Veel mensen, onder wie Russische tsaren, Nederlandse vorsten en zelfs Napoleon, brachten een bezoek aan het Czaar Peterhuisje. De talloze namen die in de ramen en houten wanden geschreven en gekerfd staan, zijn daar de stille getuigen van.

Openingstijden

di t /m zo 10-17 u, 1 jan en 25 dec gesloten

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 2, CJP / 65+ € 2,50


Museumkaart geldig

Activiteit

Rondleidingen en scheepstimmeren

Rondleidingen en scheepstimmeren

Za 8 & zo 9 april, 12, 13, 14 & 15 uur: Gratis instaprondleidingen. Wil je meer weten over tsaar Peters reizen naar Zaandam, zijn leven en de Zaanse scheepsbouw? Tijdens de rondleiding hoor je ook van alles over de vele beroemde gasten die ooit een bezoek brachten aan het Czaar Peterhuisje, waaronder Nederlandse vorsten, Russische tsaren en zelfs Napoleon en Sisi. In de ramen en wanden zie je talloze namen gekerfd staan die daar nog steeds aan herinneren.

Za 8 & zo 9 april, 12-17 uur: Haal je scheepstimmerman-diploma! Stap in de voetsporen van tsaar Peter en leer scheepstouw maken. Kinderen ontdekken wat de Russische tsaar allemaal heeft moeten leren om een goede scheepstimmerman te worden. Ben je benieuwd of jij het ook kan? Oefen met het maken van scheepstouw en haal je scheepstimmerman-diploma!

Het Czaar Peterhuisje is de hele Museumweek voor slechts € 1 te bezoeken!