How to Sit

Pronkstuk

How to Sit

Door mee te bewegen met het lichaam, zorgt de stoel How to Sit van Antwan van Delft voor beter zitcomfort en een afwisselende zithouding, wat bijdraagt aan een gezonder lichaam. Door de te kiezen voor houten latten en touw heeft de stoel. in tegenstelling tot de gangbare ergonomische stoelen, een vriendelijke uitstraling. Een designstoel, die vanwege het gezondheidsaspect ook tegemoet komt aan een menselijke behoefte. 

Delen

Exposities

11 okt 2016 - 11 jun 2017 Meat the Future

Meat the Future

Meat the Future in Cube Design Museum verkent de toekomst van vlees. Wanneer de groei van de wereldbevolking zich voortzet, wordt de huidige manier van vleesconsumptie en -productie onhoudbaar. Transparante sashimi, voedzaam vleespoeder van zuivere eiwitten en kleurige tovervleesballetjes met alle vitaminen en mineralen die een kind nodig heeft. Zomaar drie gerechten die over pakweg 20 jaar op ons menu zouden kunnen staan. Deze en 27 andere kweekvleesgerechten zijn als modellen te zien in de tentoonstelling. De gerechten zijn ontwikkeld door een team van koks, ontwerpers, ingenieurs en kunstenaars. Ze zijn weliswaar nog niet eetbaar, omdat het kweken van vlees nog volop in ontwikkeling is, maar geven een idee van wat er op het bord zou kunnen komen. Ziet het er smakelijk uit? Willen we vlees eten dat in een laboratorium gekweekt is? Voldoende voer voor discussie, die de expositie op gang wil brengen.

 

 

14 jul 2016 - 30 apr 2017 Expositie 3D Print.NOW

Expositie 3D Print.NOW

De expositie 3D Print NOW! A design (r)evolution? laat zien wat er op dit moment kan worden vervaardigd met deze innovatieve techniek – van alledaagse gebruiksvoorwerpen en extravagante modeaccessoires, tot voedsel en zelfs complete gebouwen. Daarnaast wordt een blik in de toekomst geworpen. Want de ontwikkelingen in 3D-printen volgen elkaar pijlsnel op.
 

16 feb 2017 - 7 mei 2017 Showroom Limburg

Showroom Limburg

In Showroom Limburg schetsen zo’n 50 ontwerpen een actueel en divers beeld van de creatieve sector in en uit Limburg. In de expositie tonen zowel startende, als nationaal en/of internationaal gevestigde designers recent eigen ontwerp. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen woonachtig of werkzaam zijn in of afkomstig zijn uit Limburg.
 

Museuminformatie

Cube Design Museum

Cube Design Museum

Cube design museum is het eerste museum van Nederland volledig gewijd aan design. Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Eeuwenlang richt de mens zijn wereld in; ontwikkelt hij objecten, toepassingen en diensten die hem droog, doorvoed, gezond, veilig en tevreden houden. Innovatie – gedreven door grote en kleine behoeften en de wil het leven zoveel mogelijk naar zijn hand te zetten – brengt steeds weer nieuwe producten, diensten en toepassingen voort. Juist díe producten, die ontwikkeld zijn vanuit een behoefte, een drang, maken volgens Cube het verschil in de wereld. Cube bestaat uit vijf innovatieve expositielagen, waar design-exposities en multidisciplinaire laboratoriumruimtes elkaar afwisselen.

Openingstijden

di t/m zo, 10-17 u
tijdens schoolvakanties (regio zuid) ook op ma: 10-17 u
gesloten op 1 jan, Carnaval, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 12, t/m 4 jaar gratis
 


Museumkaart geldig