Cobra Museum Amstelveen

Slow Art

Pronkstuk

Slow Art

It’s not what you look at that matters, it’s what you see.
Henry David Thoreau
 
Wist je dat de gemiddelde bezoeker maar enkele seconden naar een schilderij kijkt? Wat als we nu eens niet alles willen zien, maar langer stil staan bij slechts enkele werken? Het Cobra Museum zet in de Museumweek 2017 in op Slow Art.
 

Delen

Exposities

1 mrt 2015 - heden Bank&Rau

Bank&Rau

Het Deense kunstenaarsduo Bank&Rau uit Kopenhagen is door het Cobra Museum uitgenodigd om een eigentijdse collectiepresentatie te maken vanuit hun eigen unieke visie. De collectie van het museum, de verhalen die erbij horen en de geschiedenis van de Cobra beweging met bijbehorende archiefstukken zijn de bouwstenen waarmee Bank&Rau konden werken. Dat hebben ze aangevuld met eigen werk, geïnspireerd op de collectie en dit vormt samen een nieuwe totaalinstallatie waarmee zij de bezoekers het verhaal van Cobra vertellen op een volstrekt unieke wijze.

4 feb 2017 - 14 mei 2017 Enrico Baj - Play as Protest

Enrico Baj - Play as Protest

De tentoonstelling Enrico Baj; Play as Protest is een herintroductie in Nederland van het werk van deze eigenzinnige Italiaanse kunstenaar Enrico Baj (1924-2003). Baj’s werk oogt speels, kleurrijk en humorvol, maar toont gelijktijdig zijn scherpe maatschappijkritische, zelfs anarchistische houding. Baj zet spel in als een vorm van engagement en creatie als een vorm van protest. Het richt zich tegen het fascisme, totalitaire systemen, de macht van de heersende klasse en de potentiële vernietiging van de leefomgeving (de toen nieuwe nucleaire dreiging). De tentoonstelling laat zien hoe Baj speelse strategieën, satire en het bewust oneerbiedig zijn, als middelen inzette tegen een samenleving die voortdurend in staat lijkt zichzelf te vernietigen. De tentoonstelling toont zo’n 100 werken uit drie decennia met vele hoogtepunten uit Baj’s oeuvre.

Museuminformatie

Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum Amstelveen

De Cobra-beweging (1948-1951) bracht in het midden van de 20e eeuw in Nederland een doorbraak in de moderne kunst teweeg. Het Cobra Museum is hét museum over deze roemruchte beweging. De Cobra-collectie van het museum behoort tot de belangrijkste ter wereld. Tot de collectie behoren topstukken van Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel, Corneille, Asger Jorn en Lucebert. Deze worden in wisselende presentaties getoond naast wisseltentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst.

Openingstijden

di t/m zo + feestdagen 11-17 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 12, t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 18 jaar / CJP € 7,50


Museumkaart geldig

Activiteit

Slow art walks

Slow art walks

Vr 7, za 8 & zo 9 april, 11-17 uur: Diverse Slow Art Walks. Check hier de tijden. Op 8 april is het International Slow Art Day. Dan is het museum in connectie met de Slow Art-bewegingen over de hele wereld.