Boerderijmuseum ''De Bovenstreek''

Beugeltas

Pronkstuk

Beugeltas

Beugeltas
 
Een zilveren gegoten en opengewerkte beugel. Met oud-Hollandse voorstellingen van o.a. de stier van Paulus Potter en vermoedelijk een schilderij van Jan Steen. In de hoeken zijn een schip en een molen te zien. Het geheel hangt aan een zilveren ketting met ovale schakels. De beugel is uit 1921 en vervaardigd in Schoonhoven.
De kralentas met florale motieven dateert uit een vroegere periode, waarschijnlijk uit 1880. Bovenaan is met kralen een meandermotief gemaakt. Deze beugeltas hoort bij de klederdracht van Oldebroek.

Delen

Museuminformatie

Boerderijmuseum ”De Bovenstreek”

Boerderijmuseum ”De Bovenstreek”

In Boerderijmuseum De Bovenstreek maakt u kennis met het leven op de boerderij zoals dat jaren geleden was. De boerderij bestaat uit een woongedeelte, met de authentieke inrichting van rond 1900, en het boerenbedrijf. Het woongedeelte heeft een 'heerd' als hoofdvertrek, waarin bijvoorbeeld de originele bedsteden zijn bewaard. Naast allerlei gebruiksvoorwerpen voor huishoudelijk en boerengebruik bezit het museum een uitzonderlijk mooie en complete collectie Noord Veluwse klederdracht. Op de 'deel' worden veel gebruiksvoorwerpen en gereedschappen voor de uitoefening van het boerenbedrijf getoond. De tuin en het erf zijn ingericht op de wijze zoals dat vroeger in deze streek gebruikelijk was. Een compleet boerenerf met werktuigen, wagenloods, hooibergen en levende have zoals schapen, kippen, geiten en een bijenstal. De moestuin en boomgaard met oude fruitrassen ontbreken niet. Jaarlijks zijn er in het museum afwisselende thematentoonstellingen.
 

Openingstijden

apr t/m okt: ma t/m za, 10-17 u
nov, dec + mrt: di 13-17 u
groepen op afspraak
geopend tijdens kerst- en voorjaarsvakantie
gesloten in jan, feb + op feestdagen

 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 3,50, t/m 4 jaar gratis, 5-12 jaar € 1,50


Museumkaart geldig