Beeld en Geluid

FREEZE!

Pronkstuk

FREEZE!

FREEZE! an adventure in 100 frames van de Oscar-genomineerde animatiestudio Job, Joris & Marieke bevriest alle 100 beeldjes van het korte filmpje FREEZE! in één groot object. De installatie maakt de principes van animatie inzichtelijk, zonder dat er ook maar iets beweegt. In de animatiefilm, die met de computer is gemaakt, komt een personage uit een vel papier omhoog. Hij rent over tafel, breekt daarbij wat objecten en belandt vervolgens in een potje op een plank. De tijd staat stil in FREEZE! Net als in het archief van Beeld en Geluid, waar het collectieve bewegende geheugen van Nederland veilig bewaard wordt voor ons en voor toekomstige generaties. FREEZE! is gemaakt in opdracht van Kunsthal KAdE.
 

Delen

Exposities

7 okt 2016 - 9 jul 2017 Let’s YouTube

Let’s YouTube

Let’s YouTube is de eerste tentoonstelling ter wereld over het grootste online videoplatform. In wisselende maandelijkse thema’s ontdek je de impact van YouTube op jouw leven. Vanaf 4 maart is food het centrale thema van de tentoonstelling. Frances Lichtenberg van het populaire YouTube-kanaal Foodgloss is het gezicht van de themamaand. Zij cureert de videowall in de tentoonstelling en geeft virtueel tips voor het maken van YouTube-video’s. Ook geeft Frances een masterclass en zijn er tijdens de maand meer evenementen gepland rond het food-thema.

Museuminformatie

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid

Bij Beeld en Geluid duik je in de wereld van radio en televisie. Je kunt er genieten van duizenden en duizenden uren televisie en radio. Martijn Krabbe, Herman van der Zandt, Nienke de la Rive Box en Art Rooijakkers nemen je als virtuele gids mee in hun wereld van entertainment, show, nieuws, sport en amusement. Ze vertellen je alle ins en outs van hun vak en wijzen je de weg. Bovendien kun je naast uren grasduinen in de collectie ook zelf aan de slag. Bijvoorbeeld als regisseur van een muziekprogramma en maker van de toekomst in Het Klokhuis paviljoen. Sta je liever zelf in de spotlights dan kan dat op het TopPop podium, als nieuwslezer of acteur in Flikken Maastricht. Een dagje Beeld en Geluid is leuk voor het hele gezin!

Openingstijden

di t/m zo 10-17.30 u
gesloten op 1 jan, 27 apr + 25 dec

Entree - Toegangsprijzen

volw € 16, t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 12 jaar € 9


Museumkaart geldig