Batavialand

Batavialand
Kidsproof museum

Batavialand in Lelystad vertelt het typisch Nederlandse verhaal over het leven op de grens van land en water. Met één entreeticket krijg je een dag vol met activiteiten!

Locatie museum:
Flevoland, de jongste provincie van Nederland, is het grootste droge scheepskerkhof ter wereld. Er kwamen honderden scheepswrakken tevoorschijn uit de poldergrond toen het gebied werd ingepolderd. In het museum van Batavialand komt jong en oud hier alles over te weten. Er zijn diverse tentoonstellingen voor jong en oud. Kinderen gaan aan de slag als archeoloog en ingenieur. Volwassenen bekijken een echt scheepswrak en komen meer te weten over de inpoldering.

Locatie werf
Altijd al willen weten hoe het voelt om op een VOC-schip te staan? Zet dan koers naar Batavialand in Lelystad. Hier ligt de authentieke reconstructie van het VOC-schip Batavia uit 1628. Ga terug in de tijd en ontdek hoe spannend een bezoekje aan dit enorme schip is.Laat je gidsen door de wereld van de scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Enthousiaste vrijwilligers maken er een spannende ervaring van. Bezoek het schip de Batavia en luister naar de verhalen. Beleef hoe de oude ambachten tot leven komen. Maak je eigen spijker in de Smederij, bekijk in de Beeldsnijderij hoe ambacht een kunst wordt en sla een eigen touw in de Tuigerij. Beleef dit stuk Nederlandse geschiedenis zelf op het water gewonnen grond in Lelystad. 

Navigatie
Batavialand heeft twee locaties:
De werf: Oostvaardersdijk 01-09. Let op: navigatiesystemen herkennen dit adres niet of brengen u naar een andere locatie. Voer daarom in: Bataviaplein 2, of voor de VOC parkeergarage Bataviaplein 60.
Museum: Oostvaarderdijk 113, tegenover de Bataviawerf

Bezoekersinformatie

Batavialand Oostvaardersdijk 113
8242PA Lelystad

T: 0320-22 59 00
E: info@batavialand.nl
W: www.batavialand.nl

Openingstijden Ma t/m vr, 10-17 u
za + zo, 10-17 u (werf open, museum open vanaf 11.30 u)
Op 27 apr, 5, 24 + 31 dec tot 15 u (kassa tot 13.30 u geopend) 
​gesloten op 1 jan + 25 dec 

Toegangsprijzen Volw € 14
t/m 3 jaar gratis
4 t/m 12 jaar € 7,50
Gezinskaart (2 volw + 2 kind) € 36
student € 9,50