Batavialand

Batavialand
Kidsproof museum

Durf te ontdekken! Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip de Batavia, duik in de geschiedenis van Flevoland en beleef de verhalen van onze pioniers.

DE WERF
Stap in de wereld van pionier Willem Vos en zie hoe zijn droom om een VOC-schip te bouwen werkelijkheid is geworden. Kijk mee en leer hoe 400 jaar geleden een groot houten schip werd gemaakt. Maak kennis met oude ambachten en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen, ringwerpen of kopje hakken. Laat je meenemen naar de 17e eeuw met mooie, spannende en grappige verhalen van de gidsen.

HET MUSEUM
In het museum vertelt pionier Cornelis Lely je meer over het polderverhaal. Loop langs de Flevowand en leer over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee van de IJstijd tot nu. In Het land van Michelle reis je mee naar de prehistorie. Bekijk de film waarin je ziet hoe het landschap van Flevoland er 7.000 jaar geleden uitzag. Stroop je mouwen op en vaar met een Koggeschip of kruip in de huid van een ingenieur in het Watertheater en maak zelf een polder.

Navigatie adres
Bataviaplein 2, Lelystad of volg Batavia Stad Fashion Outlet. Parkeermogelijkheden: Batavia Stad of VOC-garage.

Contact

Batavialand Oostvaardersdijk 01-13
8242PA Lelystad

T: 0320-22 59 00
E: [email protected]
W: www.batavialand.nl

Online extra's

Beleef Batavialand nu thuis
20 apr t/m 26 apr

Beleef Batavialand nu thuis

Struin over de dekken van de Batavia
20 apr t/m 26 apr

Struin over de dekken van de Batavia