Anne Frank Huis

Dagboek Anne Frank

Pronkstuk

Dagboek Anne Frank

Het Anne Frank Huis is de plek waar Anne Frank zat ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. Anne Frank is een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moet onderduiken om aan de nazi’s te ontkomen. Samen met zeven anderen zit ze verborgen in het Achterhuis van Prinsengracht 263 in Amsterdam. Na ruim twee jaar worden ze ontdekt en gedeporteerd. Van de acht onderduikers overleeft alleen Annes vader, Otto Frank, de Holocaust. Anne overlijdt in februari 1945 in concentratiekamp Bergen Belsen. Na haar dood wordt ze wereldberoemd door het dagboek dat ze tijdens de onderduik heeft geschreven. Het wordt tentoongesteld in het Anne Frank Huis.

Delen

Exposities

1 mei 2016 - heden Nu ben ik dus vijftien

Nu ben ik dus vijftien

De expositie Nu ben ik dus vijftien volgt Annes leven. Uit ieder jaar is een foto, een brief of een ander voorwerp te zien. Sommige worden voor het eerst in het Anne Frank Huis getoond. Foto’s en brieven laten een levendig en nieuwsgierig meisje zien dat een normaal leven leidt. Anne gaat naar school, speelt op straat en schrijft aan haar familie. De Duitse bezetting en anti-Joodse maatregelen veranderen haar leven drastisch. Zij heeft een scherp oog voor zichzelf en de wereld om haar heen. In het Achterhuis ontwikkelt Anne zich tot een talentvol schrijfster. Foto’s zijn er niet meer na 1942, het jaar dat Anne dertien wordt en onderduikt.

Museuminformatie

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Van over de hele wereld komen mensen naar het pand aan de Prinsengracht 263, waar Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog ruim twee jaar zat ondergedoken. Uniek onderdeel van het museum is het Achterhuis, waar Anne haar – inmiddels – wereldberoemde dagboek schreef. De kamers zijn leeg, afgezien van documenten en voorwerpen van de acht onderduikers. Het voorhuis vertelt het verhaal van Anne Frank aan de hand van citaten uit het dagboek, historische documenten, foto's, filmbeelden en originele voorwerpen. In een andere ruimte zijn de originele dagboeken en geschriften van Anne Frank te zien.

Openingstijden

apr t/m okt: dagelijks, 9-22 u
nov t/m mrt: dagelijks, 9-19 u (za tot 21 u)

Het museum sluit de deur een half uur voor sluitingstijd. De rij voor het Anne Frank Huis sluiten we eerder af. Afhankelijk van de drukte kan dit wel twee uur vóór sluitingstijd zijn. Zie ook nieuw entreesysteem.
 

Entree - Toegangsprijzen

volw € 9,  t/m 9 jaar gratis, 10 t/m 17 jaar € 4,50, online kaartje: + € 0,50

Museumkaarthouders: in de rij aansluiten of online een tijdstip reserveren met hun kaart. Bij groepsbezoek: ook wachten in de eventuele rij. Kinderen tot 10 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Bij de toegangscontrole kunnen wij bezoekers t/m 17 jaar vragen naar een geldig identiteitsbewijs.


Museumkaart geldig