Haal het museum in huis met deze leuke online extra’s!
15 april 2020

Haal het museum in huis met deze leuke online extra’s!

De museumdeuren zijn gesloten, maar de verwondering laat zich niet stoppen! Steeds meer musea nemen je online mee het museum in. Leer schilderen als van Gogh, ontwerp je eigen bevrijdingsrok of maak een virtuele wandeling. Ontdek hier vijf leuke online extra’s die je nu vanuit huis kunt beleven.

1. Leer schilderen als van Gogh

Wil jij leren schilderen zoals van Gogh? Of emoties vastleggen op het doek zoals Rembrandt? Op het Youtube-kanaal RijksCreative vind je inspirerende tutorials waar docenten van de Teekenschool de technieken van de meesters uitleggen. Wat wordt jouw meesterwerk?

2. Ga op avontuur kat Brammetje

Een klein katje genaamd Brammetje gaat op avontuur in de museumzalen van het Teylers Museum. In een interactief prentenboek neemt Brammetje de jonge museumbezoekers mee op een spannend avontuur door het Teylers. Ontdek de avonturen hier!

3. Geen moment verveling met deze opdrachten

Ontwerp je eigen bevrijdingsrok of Pronkjewails-stilleven met spullen uit je eigen keukenkastjes. Elke week heeft het Groninger Museum nieuwe creatieve opdrachten voor tijdens de quarantaine. Creëer de mooiste kunstwerken met verf, papier, textiel en andere materialen. Verveling, dat kennen we dankzij deze doe-tips niet meer. Doe mee en win prijzen! Klik hier.

4. Wandelen door het huis van Wilhelm II

Bezoek Museum Huis Doorn de komende tijd digitaal! In de panorama-tour kan je vanuit je eigen woonkamer eindeloos door de voormalige residentie van ex-keizer Wilhelm II dwalen. Speciaal voor de virtuele tour geeft Huis Doorn je een exclusief kijkje op het dak van het Huis. Een unieke kans om het park van bovenaf te bekijken!

5. Luisteren naar verhalen over de Toorop-dynastie

Hongerig naar meer kunst, cultuur en erfgoed beleving vanaf de bank, ontdek dan hier alle online extra’s aangeboden door de musea. Ontdek – juist nu – digitaal ons échte goud, in vrijheid. Stedelijk Museum Alkmaar verbindt kunstliefhebbers via een audiotour. Luister de komende tijd naar verhalen uit de tentoonstelling over de Toorop-dynastie. Een verhaal over schilder Jan Toorop, zijn ambitieuze dochter Charley en gevoelige zoon Edgar. Klik hier om de verhalen te ontdekken.