Muzikaal museumavontuur in Nijmegen & Amsterdam

Rapsensatie Latifah en het onnavolgbare Re:Freshed Orchestra brengen hun talenten samen, exclusief tijdens de Nationale Museumweek! In Museum het Valkhof in Nijmegen (13 april) of Amsterdam Museum (14 april) beleef jij deze optredens en ontdek je tegelijkertijd de museumcollectie!

Programma:

  • 19.00 - 19.45: ontvangst / openstelling museum
  • 19.45 - 22.30: optredens Latifah & Re:Freshed Orchestra
  • 23.00: einde Golden Hour

Hiphop meets Museum meets Orchestra 
Tussen de optredens door kun je de collecties bekijken, activiteiten beleven, dansen op de beats van Zwarte Koffie en natuurlijk drankjes doen. Ontdek samen #OnsEchteGoud tijdens de Golden Hour!

Videoverslag Nijmegen

Videoverslag Amsterdam

Speciaal programma: Museum het Valkhof

Zaterdag 13 april

Museum het Valkhof biedt deze avond, naast de muzikale optredens, een speciaal programma. ‘De Museummannen’ vertellen je in een speciale “Nice, chill en weird-tour” alles over de beroemdste museumstukken uit de collectie. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid door de geheel vernieuwde collectiepresentatie ‘Cool Collection’ waarin niet chronologie, maar vorm, ritme en kleur centraal staat.

Daarnaast is er een speciale audiotour gemaakt, ingesproken door Latifah zelf! Ga je liever zelf aan de slag? Speel Pictionary tussen de museumobjecten. Of foto booth jezelf als een Romeinse keizer.

Ontdek tussen de optredens door ook de geheimen van de Nijmeegse Piersonstraat in het Archeolab, waar je zelf scherven en botten uit vervlogen tijden kunt ontdekken. Of neem een kijkje in de Romeinenwerkplaats en ontdek alles over het leven van de Romeinen. Leer een boog bouwen zonder cement, schiet met de katapult of word architect van je eigen Romeinse stad.

Meer info en tijden

Check ook het Facebook-event

Speciaal programma: Amsterdam Museum

Zondag 14 april 

Tussen de optredens door kun je bekijken wat het Amsterdam Museum nog meer te bieden heeft. Zoals de tentoonstelling Amsterdam DNA die een boeiend overzicht geeft van de geschiedenis van Amsterdam. Of stap in Amsterdam Wereldstad voor een interactieve reis door de tijd en de stad.

Vier leden van Re:Freshed Orchestra gingen je voor en namen een kijkje bij een gigantische maquette van het oude stadhuis (nu het Paleis op de Dam) en de ringen van het allereerste homohuwelijk ter wereld. Loop door en stap op de fiets of kruip in de milieuvriendelijkste auto van de jaren zeventig: de zogenaamde ‘witkar’.

Daarnaast zijn er instaprondleidingen (aanmelden kan terplekke), audiotours én er wordt live radio gemaakt. Dus neem ook een kijkje bij de mobiele studio van Sublime, die speciaal voor deze avond neerstrijkt in het Amsterdam Museum!

Meer info en tijden 

Check ook het Facebook-event

Highlight-tour Latifah in Museum Het Valkhof

Highlight-tour Re:Freshed Orchestra in Amsterdam Museum

Extra informatie over de Golden Hours

In Nederland zijn er op dit moment ruim 4 miljoen millennials; zij zijn geboren tussen 1980 en 2000. Uit onderzoek blijkt dat zij musea een warm hart toedragen maar dat zij voor een bezoek iets extra’s wensen. Daarom zijn er twee “Golden Hours” tijdens de Nationale Museumweek: op zaterdag 13 april in Museum het Valkhof in Nijmegen en op zondag 14 april in het Amsterdam Museum. Minimum leeftijd is 18 jaar er kan om legitimatie gevraagd worden.

Tickets zijn €8,50 per stuk inclusief:
- museumtoegang
- 2 gratis drankjes
- meerdere optredens
- én speciale activiteiten
(zie hierboven per museum wat er allemaal te doen is).