Workshop ‘Evert Thielen, goed bekeken’

11 apr

Kunstschilder Willebrord de Winter laat je in deze workshop met meer inzicht en diepgang naar het werk van Evert Thielen kijken, waardoor je nog meer kunt genieten van de tentoonstelling ’50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’.

Willebrord de Winter is kunstschilder, publicist, oud-directeur van de Academie voor Beeldende Vorming van Amsterdam en liefhebber van beeldende kunst. Speciaal voor de grote Thielen-tenstoonstelling heeft hij een middagvullend programma samengesteld voor liefhebbers van realistische kunst. Het programma is als volgt:

12.30-13.30 uur: College Goed bekeken in het Museumtheater

13.30-14.00 uur: Koffiepauze in het Thielen Paviljoen
14.00-15.15 uur: Rondleiding door ’50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’
15.15-16.00 uur: Informele evaluatie

In het college Goed bekeken neem je – op gestructureerde wijze – kennis van de vele vormen van realisme in de beeldende kunst. Van de grottekeningen in de Oudheid via het realisme van de laatgotiek tot het fotorealisme van deze tijd. Er komt veel aan de orde om een poging te wagen de kunst van Evert Thielen een plaats te geven in de geschiedenis. Een perfecte voorbereiding op het bezoek aan de expositie.

Donderdag 11 april van 12.30 tot 16.00 uur. Deelname €40,- p.p. inclusief entree tentoonstelling. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Tickets zijn te koop in onze webshop.