Het verhaal van Hannie, Truus en Freddie

8 apr t/m 15 apr

Johanna ‘Hannie’ Schaft – bekend als ‘het meisje met het rode haar’ – en de zusjes Truus en Freddie Oversteegen behoren tot de bekendste verzetsheldinnen van Nederland. In de oorlog waren zij de meest gezochte vrouwen van Nederland. Deze expositie is ontwikkeld door Museum Haarlem en wordt door ons uitgebreid. Tijdens het Jaar van Verzet is in oorlogs- en verzetsmusea in het hele land aandacht voor allerlei vormen van verzet. Het verhaal wordt onder meer verteld door de ogen van Hannie, wat de expositie toegankelijk maakt.  Te zien zijn o.m. haar vermommingsbril, pistool  sieraden en andere persoonlijke voorwerpen. Hannie Schaft werd op 17 april 1945 door de bezetter gefusilleerd. Truus en Freddie Oversteegen hebben de oorlog gelukkig weten te overleven.

Toegang inbegrepen bij entree; gratis met Museumkaart. De expositie is te zien t/m 1 juli 2018.