Een match voor al je zintuigen!

Eindhoven Vrijdag 12 april vanaf 18:30

Hoe zou het museum er uitzien als het vanuit al onze zintuigen was ontworpen? Onlangs opende het Van Abbemuseum een experimentele multi-zintuiglijke museumruimte. Een belangrijke stap in de ontwikkelingen naar een Inclusief museum. En jij bent vrijdagavond 12 april van harte welkom voor een bijzondere MuseumkaartMatch-avond. Je kunt je per ronde inschrijven voor twee van de drie activiteiten.

1. ‘Kunst snuiven’ – Een geurlezing door Caro Verbeek en Jorg Hempenius (Ruiken)

Musea – vooral die met moderne en hedendaagse kunst – zijn doorgaans steriele geurloze ruimtes, waar hoogstens de geur van lagen witte verf hangt. Maar dat is niet altijd zo geweest. De Surrealisten experimenteerden al met geuren om hun publiek op een directe, verrassende manier aan te spreken. Tegenwoordig lijken steeds meer musea kunst via meerdere zintuigen te benaderen. Hoe kun je geur gebruiken in de context van visuele kunst? Wat kunnen we leren van onze voorgangers? Je ruikt het tijdens deze lezing!
Capaciteit: 100 personen per ronde (1 groep)

2. Multi-zintuigelijke rondleiding (Horen & Voelen)

Een rondleiding langs de kunstwerken van het museum. Je kunt kunstwerken uit de collectie aanraken en deze komen tot leven door onder meer muziek, literatuur en geur.
Capaciteit: 64 personen per ronde (4 groepen)

3. ‘Voel het museum’ workshop (Voelen)

Door middel van mindfullness en yoga-oefeningen ervaar je hoe je een kunstwerk met je hele lichaam beleeft.
Capaciteit: 36 personen per ronde (2 groepen)

Tijdspad

18.00 – Inloop en inschrijven activiteiten
18.25 – Optreden Van Abbemuseumkoor (Horen)
18.30 – Welkomstwoord

18.45 Activiteitenronde 1
– Kunst snuiven (Ruiken)
– Multi-zintuigelijke rondleidingen (Horen & Voelen)
– Voel het museum (Voelen)

19.30 Activiteitenronde 2
– Kunst snuiven (Ruiken)
– Multi-zintuigelijke rondleidingen (Horen & Voelen)
– Voel het museum (Voelen)

20.15 – Van Abbekoor

Tot 20.45 kun je het museum op eigen gelegenheid bezoeken.
Bij Karel 1 kan er nog tot 22 uur worden geborreld (op eigen kosten).