We gaan vliegers maken. Kom je ook?

22 apr

Van ruim voor de jaartelling tot en met de tweede Wereldoorlog werd de vlieger vaak voor militaire doeleinden gebruikt. Vandaag de dag is vliegeren een groot plezier voor iedereen. Vliegeren in de wind met lucht en ruimte om je heen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Buiten in de wind je eigen vlieger oplaten, die je vervolgens naar de hemel ziet klimmen, maakt dat jezelf die vlieger zou willen zijn; hoog in de vrije lucht!

Tijdens de Nationale Museumweek, op woensdag 22 april 2020 tussen 12 en 15 uur, mogen kinderen in Speelgoedmuseum Kinderwereld hun eigen vlieger maken! Vliegerpapier, een houten frame en materialen voor de staart om de vlieger in balans te houden, alles wat je nodig hebt is voorhanden. Bovendien staat de limonade voor je klaar, want hard werken maakt dorstig.

Er gelden normale entreeprijzen, inclusief knutselmateriaal en een glas limonade. Kijk voor uitgebreide informatie op www.museumkinderwereld.nl

Het vliegermaken vindt onder begeleiding plaats tussen 12 en 15 uur. Entreeprijs kinderen (4 t/m 12 jr) € 4,50 p.p., inclusief materiaal en limonade. Entreeprijs volwassenen € 6,50 p.p. Het museum is geopend tussen 11 en 17 uur.