Van zeeman tot zen

13 apr

Op onze MuseumkaartMatch-avond kun jij tijdens een ‘pikheet’ in alle rust kennismaken met het IJmuider Zee- en Havenmuseum. De term ‘pikheet’ stamt uit de VOC-tijd en is een oud synoniem voor uitrusten en even iets eten en drinken. In die tijd werd pek, gesmolten teer waarmee de deknaden werden gedicht, uitgesproken als ‘pik’. De tijd die de teer nodig had om aan de kook te raken, werd gebruikt om even uit te blazen van al het werk. En werk was er altijd aan boord van de schepen.

Onze MuseumkaartMatch-avond gaat van zeeman tot heerlijk zen. Je krijgt deze avond meer inzicht in het leven van een zeeman en een visser en komt van alles te weten over de geschiedenis van IJmuiden. Aan het eind van de avond is er een korte ‘mindful yoga’ sessie zodat je helemaal zen naar huis gaat. Het museumcafé is open. Kortom, alle tijd om nader kennis te maken met elkaar!

Aanvullende informatie

18.30 tot 19.00 uur: inschrijven voor 'pikheet' activiteiten 19.00 tot 21.00 uur: 'pikheet' activiteiten en/of samen door het museum dwalen. 21.00 tot 21.30 uur mindful yoga sessie Ons museumcafé is de hele avond geopend.