Van gesponnen draad tot hedendaags gewaad

6 apr t/m 14 apr

Niet alleen in eigen streek, maar ook landelijk en daarbuiten is het Eerselse museum heel goed bekend. Unieke gebruiksvoorwerpen van vroeger vormden de basis voor een bijzondere verzameling. In 1978 kwam die in een prachtige boerderij van meer dan een eeuw oud. Heel veel schenkingen droegen bij aan een nu unieke collectie.

Dit prachtige museum, in het hart van de Kempen, viert feest! Veertig jaar bestaat het! Het hele jaar staan er tal van activiteiten op het programma. Ze zijn gevarieerd en gericht op jong en oud. Medio april is dat “Van gesponnen draad tot hedendaags gewaad”. Oude vaardigheden met naald en draad in textiel, gaan er samen met moderne mogelijkheden. Kunstenares en ontwerpster Agnes van Dijk laat op verrassende wijze zien wat de toekomst in dat opzicht kan bieden.

Voor openingstijden en entrée prijzen kunt u kijken op www.achtzaligheden.nl