De stoker vertelt: zo maak je echte jenever

10 apr t/m 15 apr

In de historische branderij ‘De Gekroonde Brandersketel’ van het Jenevermuseum wordt met veel passie ambachtelijke Old Schiedam moutwijnjenever gestookt. Volgens een recept uit 1700. In de branderij kun je zien en ruiken hoe jenever volgens de ‘Oud-Hollandsche’ methode wordt gestookt. Er staat een historische opstelling met enorme beslagbakken, koelvaten en koperen distilleerketels. Je krijgt een duidelijk beeld van de branderijen uit de bloeitijd van de jeneverindustrie. Laat je door één van de stokers meevoeren in de rijke jenevergeschiedenis van Schiedam!

Aanvullende informatie

Dinsdag, vrijdag en zaterdag: 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. Woensdag, donderdag en zondag: 14.30 uur en 15.30 uur. De uitleg door onze stokers is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Jenevermuseum of de Branderij.