Terug naar de prehistorie en op de foto

14 apr t/m 15 apr

In het weekend van de Nationale Museumweek (14 en 15 april) kan je leren hoe mensen in de prehistorie, duizenden jaren geleden, pigmenten en pek maakten. Op het binnenplein van het Veenkoloniaal Museum geeft Roelie Meijer van onze werkgroep Experimentele Archeologie een demonstratie. Uiteraard mag je zelf ook aan de slag!
De hele week kun je bovendien een speurtocht doen. En wanneer je je favoriete object uit het museum hebt gevonden, mag je je daarbij laten fotograferen met een – naar moderne maatstaven – prehistorische Polaroid-camera!

Pigmenten en pek maken: zaterdag 14 april en zondag 15 april van 13.00 tot 17.00 uur op het binnenplein van het Veenkoloniaal Museum. Speurtocht en op de foto: maandag 9 t/m zondag 15 april. Voor de activiteiten hoef je je niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden. Alleen voor de Polaroid-foto vragen we een bijdrage van 1 euro.