Tentoonstelling TED: Ted Noten

9 apr t/m 15 apr

TED: Ted Noten
1 maart – 19 augustus 2018
De tentoonstelling ‘TED’ geeft het publiek de mogelijkheid om een rondgang te maken door het creatieve brein van kunstenaar Ted Noten. De bezoeker begint in een wachtkamer en eindigt in een recovery room. De verschillende kabinetten en stijlkamers die zo karakteristiek zijn voor Museum aan het Vrijthof, lenen zich bij uitstek om telkens een ander aspect van de kunstenaar te laten zien. Daarbij wordt ook nieuw werk tentoongesteld.

Wereldwijd hebben zijn doorschijnende acrylaat tassen – vaak met materialen van luxe merken als Louis Vuitton en Prada, waarin dieren, juwelen, cocaïne en wapens zijn ingesloten – verzamelaars verleid, autoriteiten verward, collega’s geïnspireerd en studenten uitgedaagd. Schoonheid en geweld, perfectie en verval; het zijn terugkerende thema’s sinds hij het beroemde collier maakte waarin een muis met parelketting was gevat.

Aanvullende informatie

Aanmelden niet nodig Museumkaart geldig - gratis toegang Volwassenen : € 9,00 Entree Museum + koffie en Limburgse vlaai: € 13,50 p.p. Kinderen t/m 7 jaar gratis Kinderen 7-18 jaar € 4,50 Studenten € 4,50 Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.30 uur