Sef Peeters – Zwaar als een vogel

15 feb t/m 14 jun

Het werk van de kunstenaar Sef Peeters (1947-2019) oogt speels en toegankelijk, maar achter die eerste indruk gaan belangrijke vragen schuil. Met de nodige humor en poëzie wijst hij op het feit dat het leven – en dus ook de kunst – nooit eenduidig is. Leven en kunst bewegen zich vaak tussen onverenigbare uitersten. Peeters geeft geen pasklare antwoorden en probeert de kijker vooral aan het denken te zetten.

Aan de hand van grote installaties geeft de tentoonstelling Zwaar als een vogel een beeld van een even indrukwekkend als bescheiden kunstenaarschap. Naast de installaties wordt ook een keuze uit de fotowerken, films, grafiek en objecten getoond, aangevuld met schetsen, ontwerptekeningen en documentatie. In de tentoonstelling wordt een film over Sef Peeters getoond van kunstenaar Marijke de Bie, Atelier La Machine. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van Centraal Museum (Utrecht), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Stedelijk Museum Breda, Noordbrabants Museum (’s-Hertogenbosch), Van Abbemuseum (Eindhoven) en Zentrum für Künstlerpublikationen Bremen (DE).