Science Café ‘Het kruidboek van de Mayflower’

24 apr

De Hortus botanicus Leiden organiseert op 24 april van 14:00-17:00 uur een Science Café getiteld ‘Het kruidboek van de Mayflower’. Een Science Café is een marktachtig evenement, waar u kunt aanschuiven bij korte lezingen, mee kunt lopen met rondleidingen, kunt proeven, leren en proberen.

Tip! Tijdens het Science Café krijgt u op vertoon van uw Museumkaart het gratis stripboek ‘De Planten van de Mayflower, zaden over zee’. Het vertelt het verhaal over de jonge helpers van Samuel Fuller. Deze Pilgrim maakte in 1620 de overtocht naar Amerika, en ontwikkelde zich gaandeweg van wolwerker tot chirurgijn. Natuurlijk spelen de Hortus en planten een grote rol in het verhaal. Waar mogelijk is het fantasieverhaal verweven met hoe het er in die tijd werkelijk aan toe is gegaan. Leuk voor uw (klein)kinderen of gewoon voor uzelf.

Reguliere toegangsprijs of Museumkaart. Deelname aan het Science Cafe zelf is gratis.