Rondleiding tentoonstelling ‘Japans naakt’

14 apr

Kom meer te weten over de ontwikkeling in de fotografie en de kijk op naakt in Japan. Tijdens deze rondleiding krijgt u uitleg over de geschiedenis van de Japanse fotografie en de veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit, geïllustreerd door meer dan 120 naaktfoto’s in de tentoonstelling ‘Japans naakt’.

Japans naakt in Japanmuseum SieboldHuis, tijdens de Nationale Museumweek. De tentoonstelling toont de ontwikkelingen in de Japanse naaktfotografie vanaf de 19e eeuw tot vandaag. Meer dan 30 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjō Kōrō tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderende ideeën in de Japanse maatschappij over gender, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s.

Datum: Zondag 14 april 2019, 14.00 – 15.00 uur Kosten: Gratis (excl. museumentree) Maximumcapaciteit: 15 personen Reserveren: https://www.sieboldhuis.org/activiteiten/japans-naakt-3