Plasticsoep in het paradijs

14 apr

Op 14 april organiseert Museum Volkenkunde een verdiepend panelgesprek over plastic bij de tentoonstelling ‘Bali – Welcome to Paradise’. Praat mee met Merijn Tinga, Theo Stijnen, Karl Beerenfenger en Sanne Dissel. De middag wordt afgesloten met ‘spoken word’ artiest Babs Gons.

Het plasticprobleem op en rondom Bali is enorm, naast het regenseizoen kent het eiland nu ook het plasticseizoen. Op gezette tijden in het jaar hoopt het plastic zich door windstromen op in en rondom de stranden van Bali. Plastic afval vanuit het eiland vervuilt niet alleen de irrigatiekanalen voor de rijstbouw maar komt ook via de rivieren in zee terecht, waardoor het weer op het strand aanspoelt en zich voegt bij de groeiende ‘plastic soep’. De wateren van deze planeet die steeds voller raken met uit elkaar vallend plastic. Alhoewel Bali als populaire reisbestemming veelvuldig in het nieuws is rondom dit thema manifesteert het probleem zich ook in andere delen van de wereld. Nederland is geen uitzondering.

Zondag 14 april 13.30 – 15.00 uur. De lezing is gratis bij te wonen, reguliere museumentree geldt. Het aantal plekken in de zaal is beperkt. Wil je zeker zijn van een plek? Ga naar: tickets.volkenkunde.nl/evenementen