Rondleiding Piet Sebens – De kom en ik

1 apr t/m 14 apr

Boek tijdens de nationale museumweek een rondleiding door de expositie ‘Piet Sebens –  De kom en ik’. In deze expositie toont Museum De Buitenplaats stillevens van Piet Sebens samen met een keuze uit de verzameling Aziatische keramiek van Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden. Het werk van Piet Sebens staat bekend om de evenwichtige composities en de nauwkeurige schildering. De kom is een veelvuldig terugkerende inspiratiebron. Sebens’ fascinatie voor het subtiele, prachtig geglazuurde Aziatische keramiek gaat mooi samen met het keramiek van het Keramiekmuseum Princessehof.

Piet Sebens, Doek en kom, 2014, olieverf over acryl op paneel, 14,6 x 20,9, particuliere collectie

Rondleidingen vertrekken op aanvraag. U kunt tot maximaal 4 werkdagen van tevoren een rondleiding boeken door contact met ons op te nemen via: secretariaat@museumdebuitenplaats.nl of 050 30 95 818 (ma-vr).