Open rondleidingen expositie ‘De SS’

15 apr

Op zondag 15 april zijn er om 13.30 en 15.00 uur open rondleidingen bij de tijdelijke tentoonstelling ‘De SS: Veelzijdig Extremisme’. De SS is één van de beruchtste organisaties uit de geschiedenis. De naam roept beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders. Dit beeld is echter niet volledig. De SS was een misdadige organisatie die haar pijlen richtte op alle aspecten van de samenleving. Wist jij bijvoorbeeld dat de SS archeologische expedities naar o.a. Tibet organiseerde om hun rassenleer te onderbouwen? En dat de Waffen-SS een multiculturele organisatie was, met soldaten afkomstig uit meer dan 30 landen? Deze tentoonstelling toont de vele gezichten van het kwaad.

De open rondleidingen worden gegeven door een historicus van het Bevrijdingsmuseum. Reserveren is niet nodig.

In het kader van de Museumweek is het Nationaal Bevrijdingsmuseum op zondag 15 april met gereduceerd tarief (50%) te bezoeken: volwassenen € 5, kinderen 7 t/m 17 jaar € 2,75 en kinderen tot 7 jaar gratis Museumkaart geldig.