Op zoek naar Urks goud

9 apr t/m 13 apr

Op zoek naar goud; ons echte /goud
De Nationale Museumweek 2019
Op dinsdagmiddag ;
In de week van het museum gaan we dieper in op de hulle van de vrouw de speciale technieken van het opzetten en dragen , en natuurlijk aandacht voor de klederdracht.
Op woensdagmiddag;
Het Museum staat in het teken van de kinderen, speciaal voor de kids een spannende speurtocht op zoek naar het “Urkergoud”
Op donderdag;
Besteden we aandacht aan het traditionele dikkoek eten met saus.
Vrijdag staat in het culturele teken en horen we diverse mensen spreken rondom dit thema, een dag met een speciaal gouden randje, Museum “Het Oude Raadhuis” bestaat 30 jaar.
Zaterdag hebben we open huis bebe (opa)en bessies (oma)mogen met hun kleinkinderen komen en komt men in Urker klederdracht dracht is de toegang vrij en anders hebben de kinderen vrij entree. Iedere dag is het museum geopend van 10 uur tot 1700 uur Gastvrijheid staat centraal op Urk koffie en thee staat klaar.Tot ziens op Urk.

Aanvullende informatie

In ons museum vind je iets terug van het vroegere eiland Urk. Op Urk stond en staat saamhorigheid, behulpzaamheid en verbondenheid centraal. De maquette van het eiland Urk geeft een goed beeld van de situatie rond 1900. En de sluiting van de afsluitdijk bracht natuurlijk heel wat beroering: het verhaal wordt verteld in een ingerichte ruimte. Natuurlijk is de visserij nog steeds actueel en ons museum besteedt hier veel aandacht aan. Oude botters, hedendaagse kotters, vismethoden van toen en nu - je ziet het bij ons. Over echt goud gesproken: we hebben op Urk in 1998 een echte schat gevonden, het hele verhaal staat tentoongesteld!