Op ontdekkingstocht, met of zonder gids

3 apr t/m 15 apr

Gidsen geven gratis rondleidingen en vertellen in geuren en kleuren over Fort Pampus en het vroegere soldatenleven. Zonder gids dwalen over het eiland of je heerlijk laten verdwalen door de meer dan 75 ruimtes in het historisch bouwwerk kan natuurlijk ook.

Voor de kleintjes is de blacklight speurtocht heel erg spannend, want in het donkere fort lichten met een speciaal lampje allerlei geheime letters en tekens op. Vind ze allemaal en los het raadsel op, dan verdien je een diploma! Voor gezinnen met iets grotere kinderen is de speurtocht ‘Ontdek Pampus’ een aanrader.

Van al die activiteiten en indrukken krijg je wel trek. Maar daar zijn ze in Paviljoen 1874 goed op voorbereid. Schuif aan in het restaurant of op het terras voor een stevige soldatenlunch of kies wat anders van de hartige en zoete kaart. Waar het kan gebruiken de koks dagverse en biologische producten, het liefst zo duurzaam en lokaal geproduceerd.

Aanvullende informatie

Voor de blacklight lampjes en de speurtocht betaal je iets extra’s: €2,50 per persoon. De 'Ontdek Pampus' speurtocht is gratis. De rondleidingen door de gidsen zijn ook bij de entreeprijs inbegrepen. Sluit wel op tijd aan, want de groepsgrootte is beperkt. De rondleidingen starten op het halve uur.