Gratis ontdekkingsreis langs onze objecten

8 apr t/m 14 apr

Ons echte goud. Voor het Fries Scheepvaart Museum zijn dat de verhalen die schuil gaan achter de voorwerpen in het museum. Verhalen van leven met en op het water. Emotionele verhalen van ouders en hun kinderen die zich afbeulen voor een schamel bestaan. Opwindende verhalen van rijke kooplieden die goud geld verdienen met handel overzee. Spannende verhalen van oorlogen en zeeslagen die de geschiedenis veranderen en verdrietige verhalen van treurende weduwen en wezen die eenzaam achterblijven. Boeiende verhalen van vernuftige ambachtslieden en hun uitvindingen. Adembenemende verhalen van overwinnaars op het ijs en schokkende verhalen van dappere avonturiers die jammerlijk aan hun einde komen. Deze verhalen worden prachtig verteld door de rondleiders van ons museum!

Gratis instaprondleiding van 8 t/m 14 april, elke dag om 14:00 uur. Start bij de balie in het museum. Entree € 7,50 per persoon. Museumkaarthouders gratis. Inclusief een kopje koffie of thee.