Ontdek de lithografie, ontmoet elkaar

13 apr

Welkom op onze MuseumMatch-avond! Waar je interessante drukdemonstraties krijgt op authentieke steendrukpersen. En alle ruimte krijgt om gelijkgestemden te ontmoeten. In het Nederlands Steendrukmuseum kom je alles te weten over lithografie of steendruk. Je leert hoe het is uitgevonden, hoe het vroeger werd gebruikt en hoe lithografie ook in deze tijd nog wordt benut. Lithografie is uitgevonden aan het begin van de 19e eeuw. Dat gaf de mogelijkheid om op grote schaal plaatjes en afbeeldingen te reproduceren, wat van grote betekenis is geweest voor de wereldcommunicatie. Maar ook in de kunst heeft lithografie veel betekend. Kunstenaars als Jan Toorop, Henri de Toulouse-Lautrec en Escher hebben vele prachtige litho’s gemaakt.

De avond start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Gratis entree op vertoon van je Museumkaart.