Ons eigen goud is heel dichtbij

9 apr t/m 15 apr

Ons museum participeert in de Museumweek onder het thema: ”Ons echte goud is dichterbij dan je denkt”. In de geologiezaal veel aandacht voor de de Zuid-Limburgse mergelwinning. Mergel is de Limburgse naam voor krijtgesteente dat voornamelijk werd afgezet tijdens het Krijt. Mergel komt waarschijnlijk van het Romeinse woord ‘marga’. De naam die de Romeinen gaven aan alle niet-verharde kalkhoudende sedimenten in de bodem. Ons museum presenteert mergel als het echte goud van Limburg, samen met de werktuigen waarmee het wordt bewerkt.

Dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00 - 17.00 Zaterdag en zondag open van 13.00 -17.00 Toegang € 6. Museumkaart gratis, kinderen tot 12 jaar gratis. Tijdens de Museumweek gratis toegang op zaterdag 14 en zondag 15 april.