Gouden bloemlezing uit de collectie

9 apr t/m 13 apr

Sinds mensenheugenis is goud een bijzonder, kostbaar edelmetaal dat over de hele wereld tot de verbeelding spreekt. In de kunsten speelt goud al ruim zesduizend jaar een belangrijke rol: van de gouden sieraden uit het grafveld van Varna tot aan het gouden toilet van Maurizio Cattelan. Maar ook als thema of kleur is goud een geliefd onderwerp van kunstenaars. Onze omvangrijke collectie bevat diverse ‘goudstukken’. In de tentoonstelling ONS ECHTE GOUD tonen we een speelse selectie werken van Ger Lataster, Joseph Beuys, Rob Scholte, Shinkichi Tajiri e.a.

Aanleiding voor de tentoonstelling 'Ons echte goud' is de Nationale Museumweek (9 – 15 april) waarin ruim 400 musea hun unieke collecties, het culturele kapitaal van Nederland, in de schijnwerpers zetten. Museum van Bommel van Dam benadert het thema zowel letterlijk als metaforisch.