Ons echte goud: de zon

14 apr

In de Museumweek staat op Sonnenborgh op 14 april het enige echte goud centraal: de zon! We demonstreren een van de belangrijkste wetenschappelijke schatten van Sonnenborgh, de zonnespectrograaf uit 1918. Met dit historische instrument werd wereldberoemd zonneonderzoek verricht door o.a. sterrenkundige Marcel Minnaert. De zonnespectrograaf heeft een vaste plek in de inrichting van Sonnenborgh maar wordt maar heel af en toe gedemonstreerd. Daarnaast kan de Super Sunday Solar Science Show kan natuurlijk niet ontbreken op een dag rond de zon. De zonneshow is om 14.00 en om 15.30 uur. Uiteraard kun je op deze Museumweek-zondag óók echt naar de zon kijken (mits helder). De zonnetelescoop staat opgesteld en publieksbegeleiders zijn aanwezig om je uit te leggen wat je ziet.

Sonnenborgh is op 14 april geopend tussen 13.00 en 17.00 uur tegen de reguliere museumprijzen. Meer info: sonnenborgh.nl.