Onder de loep – met lezing

10 apr

Lezing over de verborgen schatten in de Menkemaborg

Voor bezoekers lijkt het of de tijd stil heeft gestaan en de Menkemaborg er in de 18de eeuw zo heeft uitgezien. Dat is ook het doel van de volledig ingerichte kamers, de stijlvolle tuinen en de manier van presenteren ‘alsof de bewoners even weg zijn’.

Er is veel te vertellen over wat er is te zien. Dit jaar worden speciale voorwerpen en onderdelen van het interieur in het voetlicht gezet. Kleine, maar ook grote objecten worden onder de loep bekeken. Sommige zijn altijd verborgen, zoals de draagkoets, andere laten meer zien, dan de bezoeker normaal te zien krijgt.
Over de verschillende voorwerpen en het gebruik van de kamers door de bewoners, de familie Alberda van Menkema, die van 1682 tot 1902 de Menkemaborg bewoonde, wordt meer verteld tijdens de lezing.

Aanvullende informatie

Lezing: 10.00 – 12.00 uur Door: Ida Stamhuis, directeur-conservator Menkemaborg Locatie: Menkemaborg zaal bovenverdieping (let op: geen lift en smalle trap) Kosten: € 9,00, incl. koffie met koek Aanmelden via info@menkemaborg.nl of tel. 0595 431970 Reservering definitief na betaling van de kosten; contant aan de kassa (bij aanmelden) of via bank NL20RABO 0363 644 644 o.v.v. naam, datum lezing t.n.v. Stichting Museum Menkemaborg, Uithuizen. Alleen via reservering en slechts 12 personen per lezing!