De Zuiderzee en een tegeltje voor twee

Enkhuizen Zondag 14 april vanaf 10:30

In ons museum vind je niet alleen de geschiedenis van het voormalige Zuiderzeegebied, maar ook de actualiteit en toekomst ervan. Ontdek het met een rondleiding langs de designroute die zowel door het buiten als binnenmuseum loopt. Jullie starten in het binnenmuseum bij het kunstwerk ‘Monument’ van Clare Twomey dat bestaat uit gebroken tegels, borden, kopjes, kannen en andere keramische museale objecten uit het dagelijks leven. Dit kunstwerk wordt tijdens de Museumweek ontmanteld. En omdat scherven nu eenmaal geluk brengen, geven wij je graag een stukje van ‘ons echte goud’ mee. Zoek samen met je MuseumkaartMatch een tegeltje uit, laat het registreren en voorzien van een gouden lakzegel. Zo heb je niet alleen een mooi aandenken aan deze dag, maar worden jullie zelf meteen ook collectiebeheerder van een stukje Zuiderzee-erfgoed. Onderweg is er ook voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Hebben jullie tijd over? Ontdek dan op eigen gelegenheid in de tentoonstelling ‘Mooi samen’ niet alleen een fascinerend beeld van het rijke verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee, maar ook de persoonlijke verhalen achter de portretten die fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra maakten.

Tijdspad

De MuseumkaartMatch-rondleidingen starten in het atrium van het binnenmuseum om 10.30, 11.00, 12.00, 12.30 en 13.30 uur (max. 25 personen per rondleiding).

Locatie van het binnenmuseum (in het atrium) is aan de Wierdijk 12-22. Let op! Hier is geen parkeergelegenheid.
Je kan in dit geval het best (gratis) parkeren bij Station Enkhuizen, vanwaar het 10 tot 15 minuten lopen in naar het binnenmuseum.
Als je in de middag ook het buitenmuseum nog bezoekt kan je eventueel ook nog gezellig (samen) met de veerboot terug naar het station varen.

Voor en na de rondleiding kun je de rest van ons binnen- of buitenmuseum op eigen gelegenheid bezoeken.