Ontmoet de architect van het Rijksmuseum

13 apr

Vind je het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten en samen een museum te bezoeken? Laat je tijdens de MuseumkaartMatch ’s avonds verrassen in het Cuypershuis. Woonhuis en atelier van de grote architect van het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam maar ook van het droomkasteel De Haar bij Utrecht. Ontmoet jouw match tijdens het speeddaten met onze pronkstukken of tijdens het anders-naar-kunst-kijken-met-potlood. Na een kort welkomstwoord kun je op een actieve manier kennismaken met de collectie, het verhaal achter de persoon Cuypers en met elkaar! Het avondprogramma geeft alle ruimte om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten.

Programma:

18.30 – 18.45 uur: inloop en mogelijkheid om zich in te schrijven voor twee activiteiten.

18.45 – 19.00 uur: welkomstwoord in het Cuyperscafé.

19.00 – 20.00 uur: start activiteiten in het huis van Cuypers.

20.00 – 21.30 uur: napraat in het Cuyperscafé.

Activiteiten:

Kunstkijken bij de expositie FORM. Actief een dialoog aangaan met een stoel, kast of schaal? Loop mee met museumdocent Patrick Verhoeven.

Vormentaal met het potlood. Kijk eens anders naar een kunstwerk en teken het. Tekenblokken en potloden liggen voor je klaar. Tekendocente Helma Veugen helpt je met kijken.

Zelfstandig de museumcollectie verkennen. Dwaal rond door het museum, een korte route laat je kennismaken met de hoogtepunten uit de collectie.

Speeddaten met kunst. Ontdek welk kunsttype jij bent. En stel met een speciale speurtocht vragen aan drie geselecteerde kunstwerken. Tot een antwoord zal het zeker komen.

Deelname is gratis en speciaal voor Museumkaarthouders. Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt. Tijdens de avond kun je je aanmelden voor twee activiteiten, deze duren ongeveer 20 minuten. Na afloop is er in het Cuyperscafé een gezellige nagepraat met je nieuwe museumvrienden.