Lezing Willem van Veldhuizen

9 apr

Op dinsdag 9 april 2019 om 20.00 uur verzorgt kunstenaar Willem van Veldhuizen een lezing over zijn werkwijze in Museum Jan van der Togt.

Veertig jaar geleden raakte Willem van Veldhuizen (1954) gefascineerd door de bijna lege vertrekken in musea. De harmonie, de zalen waar niks overbodigs te vinden is, de focus op de kunst: ze houden hem nog altijd bezig. In zijn schilderijen vind je geen mensen maar stilte, en een overrompelend persoonlijke visie op ruimtelijkheid. Met zijn lichteffecten, reflecties en zijn doorkijkjes naar buiten doet Van Veldhuizens werk realistisch aan. Toch is het geen klakkeloze weergave van de werkelijkheid. Het is ‘almost unreal’.

Na een inleiding van museumdirecteur Marieke Uildriks over de totstandkoming van de tentoonstelling, vertelt Van Veldhuizen over zijn werkwijze. Achter de strakke, realistisch uitgewerkte doeken, schuilt een passievol verhaal van de kunstenaar.

Aanvullende informatie

Dinsdag 9 april. Kaarten voor de lezing € 10,- p.p. (inclusief museumtoegang en koffie/thee bij binnenkomst). Inloop vanaf 19.30 uur; om 20.00 uur begint de lezing. Aanmelden: info@jvdtogt.nl o.v.v. ‘lezing Willem van Veldhuizen’.