Lezing over Arthur Briët – Rembrandt van de Veluwe

11 apr

Williëtte Wolters-Groeneveld, auteur van de monografie over ‘Arthur Briët – Rembrandt van de Veluwe’ vertelt je hoe haar intensieve onderzoek naar het leven van Briët verrassende ontdekkingen opleverde in Parijs, Italië en België. Ontdekkingen die zij vervolgens optekende in haar boek.

De op Java geboren Arthur Briët volgt vanaf 1884 zijn opleiding aan de Koninklijk Academie in Antwerpen waar hij een studiegenoot was van Vincent van Gogh. Briët sluit zijn kunstopleiding in 1888 af met de Prix d’ Excellence. Na een verblijf in Parijs, Italië en België vestigt hij zich in 1892 weer in Nederland. Hij ontdekt Nunspeet op een trektocht vanuit Laren. Vanaf 1893 is hij inwoner van Nunspeet, het kunstenaarsdorp dat zeer in trek was omdat de schilderachtige onderwerpen zich hier in ruime mate aandienden. Hij verblijft afwisselend op het Noord-Brabantse platteland, in Laren en in Nunspeet.

Aanvang: 20.00 uur Inloop: vanaf 19:30 uur Prijs: € 9,50 incl. toegang museum, Vrienden van het museum € 5,00 Kaartverkoop/Reserveringen: via de kassa van het Noord-Veluws Museum - (0341)250560 of e-mail: [email protected]