Roomse droom in Oudenbosch – lezing op 14 april

14 apr

Op zaterdag 14 april a.s bent u welkom bij de lezing lezing “De verwezenlijking van een Roomse droom in Oudenbosch; het leven en werken van Pastoor Willem Hellemons”. De jonge Roosendaler Willem Hellemons trad begin negentiende eeuw toe tot de Cisterciënzers van de Bernardusabdij. Zijn studie bracht hem in Rome en veranderde zijn kijk op de wereld. Eerst als kapelaan, later als pastoor wist hij als geen ander de Oudenbosschenaren in beweging te brengen en het dorp op alle gebieden een ander gezicht te geven. Tot op de dag van vandaag is zijn erfenis van groot belang voor inwoners en bezoekers van dit West-Brabantse dorp.

Aanvang: 13.00 uur. In verband met de beperkte ruimte, dient u zich aan te melden via zouavenmuseum@gmail.com. Vrienden van het museum hebben gratis toegang, overige bezoekers € 2,50. Na de lezing kunt u een gratis rondleiding krijgen, aanvang 14.30 uur. Zondag 15 april is het museum geopend van 14.00-17.00 uur.