Lezing op zaal ‘Een Griekse Boeddha?’

14 apr

De Griekse migratie naar en handelscontacten met de Gandhara regio (het huidige Pakistan) fascineren onderzoekers al sinds lange tijd. Vanaf de derde eeuw voor Christus vestigden mensen van over de hele wereld zich daar: van het Mediterrane gebied tot China. Recent onderzoek én nieuwe vondsten tonen aan dat de Grieken in Gandhara deel uitmaakten van een veel breder en cultureel divers uitwisselingsproces dan ooit gedacht. Archeoloog Marike van Aerde stelt tijdens deze lezing objecten uit de Gandhara collectie van het Allard Pierson centraal. Aan de hand van archeologische bevindingen vertelt ze de verhalen die lang geleden zijn ontstaan op het kruispunt van verschillende culturen.

Van 15.30-16.30 uur. Entree gratis (excl. museumentree) Aanmelden via onze website. Beperkt aantal plaatsen!