Lezing: Lita de Ranitz en haar pronkpoppenhuis

14 apr

Op zaterdag 14 april, tijdens de Nationale Museumweek en de Dag van de Haagse Geschiedenis, houdt historica Ileen Montijn een lezing over Lita de Ranitz (1876-1960) en haar grote pronkpoppenhuis. Wie was deze eigenzinnige vrouw, uit welke kringen was zij afkomstig en wie waren haar vrienden? Wat leert het poppenhuis ons over het leven van de hoge burgerij omstreeks 1910?

Ileen Montijn is historica en schrijfster. Zij is geboren in Den Haag, groeide op in het buitenland, en was na haar studie geruime tijd verbonden aan NRC Handelsblad. Montijn schreef onder meer over het Nederlandse interieur en over het verlangen naar landelijkheid. Haar meest recente boek is ‘Tot op de draad, de vele levens van oude kleren’ (Atlas Contact 2017).

- Van 15.00 tot 16.00 uur - Een ticket inclusief museumentree kost € 12,50 regulier of € 7,50 met Museumkaart, ICOM, Rotterdam- of Ooievaarspas. - Tickets koop je online op haagshistorischmuseum.nl/online-kaartverkoop. - Voor of na de lezing van Ileen Montijn kun je op eigen gelegenheid de tentoonstelling 'De wereld achter een poppenhuis' bezoeken.