Lezing: samurai gaan ook naar het theater

15 apr

Actrice, theatermaker en Japans theaterkenner Ellis van Maarseveen legt in deze lezing de link tussen twee pilaren van de Japanse cultuur: samurai en traditioneel theater. Van Maarseveen woonde jarenlang in Japan bestudeerde zowel de moderne als traditionele cultuur en theaterstijlen. Haar lezing geeft een kleurrijk inzicht in het ‘klassieke’ Japanse theater. Hoe gedroeg het publiek zich tijdens een voorstelling en wat was de invloed van de samurai op theater? Van Maarseveen maakte zelf twee theaterstukken die in Japan zijn opgevoerd – met Japanse acteurs – met als onderwerpen Hikkikomori en de band tussen ‘t 18de eeuwse Nederland en Japan.

15 april 2018, 14.00 – 15.00 uur. Kosten: €5,- (excl. museumentree). Aanmelden en kaartverkoop via onze website.