Lezing: Germaine Richier, de tovenares

26 apr

Germaine Richier (Grans 1902 – Montpellier 1959) was een van de belangrijkste beeldhouwers van vlak na de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. In haar werk komt het gevoel van die tijd op indringende wijze tot uiting. Het ruwe, bekraste, aangevreten en bloedende oppervlak van haar sculpturen, half mens en half dier, getuigt van de existentiële angst en dilemma’s als gevolg van de oorlog. Van even grote invloed op de kunst van Richier waren haar jeugd in de natuur van de Provence, de ideeën van surrealisten en existentialisten in haar directe omgeving, alsook de weerstand die zij als vrouwelijke beeldhouwer ondervond en haar keuze voor het artistiek experiment, met een hang naar het fantastische.

Tijdens de lezing ‘Germaine Richier – De tovenares’ vertelt Jan Teeuwisse, directeur van museum Beelden aan Zee, over het leven en werk van Richier. Hij gaat tevens in op de totstandkoming van de tentoonstelling en de keuzes die gemaakt moesten worden voor de inhoud en de inrichting.

Datum: 26 april Tijd: 11:00 – 12:00 uur in de bibliotheek Kosten: €5,- per persoon (exclusief entree) Reserveren: Tickets zijn verkrijgbaar via: www.beeldenaanzee.nl