Hoe lees je een skelet? Barbara Veselka vertelt.

14 apr

Lezing ‘Fysische antropologie: het ontrafelen van de geheimen in het menselijk skelet.’ Op zaterdag geeft fysisch antropoloog Barbara Veselka een lezing over haar werk. En over een opmerkelijke vondst die werd gedaan in de oude Brielse binnenstad, op de plek waar zich ooit het Cellebroedersklooster en het pesthuis bevonden. In 2016 werd hier uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan. Er werden diverse ‘schatten’ uit de bodem gehaald, waaronder een volledig intact skelet met grafkist. Barbara Veselka licht toe wat er allemaal af te lezen is aan deze menselijke resten.

Aanvang lezing: 11.00 uur Einde: 12.00 uur Deelname is kosteloos, toegang tot het museum is 14 en 15 april gratis. Het aantal plaatsen is beperkt; het is raadzaam zich van te voren aan te melden via 0181-475475 of info@historischmuseumdenbriel.nl