Lezing door kunstenaar Evert Thielen

9 apr

In deze lezing vertelt Evert Thielen over zijn bijzondere schildertechniek.De kunstenaar hanteert een zeer bijzondere werkwijze die haar oorsprong vindt in de technieken van de oude meesters. Thielen onderzocht bijvoorbeeld jarenlang het eeuwenoude meesterwerk De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in Gent, en liet zich door hun werkwijze inspireren. Zo gebruikt Thielen meerdere lagen zelfgemaakte olieverf en tempera, die zorgen voor heldere, diepe kleuren. Met oude technieken de wereld van nu vangen, dat is wat Thielen doet. In deze lezing zal Thielen je stap voor stap meenemen in zijn schilderproces. Kijk mee door de ogen van de meester!

In het Limburgs Museum is tijdens de Museumweek ’50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’ te bewonderen, waarin zijn 6 gigantische veelluiken en meer dan 100 kleinere schilderwerken tentoongesteld worden.

Datum: dinsdag 9 april 15:00 - 16:00 uur (uitverkocht). Bijwonen lezing € 10,- p.p., exclusief museum-entree. Tickets kopen voor andere dag: kies voor 'Lezing door Thielen' in combinatie met de gewenste datum. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.