Lezing – Bij Rembrandt en Saskia over de vloer

13 apr

In het kader van de expositie ‘Rembrandt’s Social Network’ organiseert Museum Het Rembrandthuis een speciale zaterdagmiddag-lezing. Duik dieper in het leven van Rembrandt: wat gebeurde er achter gesloten deuren?

Leonore van Sloten, conservator van Museum Het Rembrandthuis, gaat in op de huwelijksjaren van Saskia en Rembrandt en hun sociale leven. Wie kwam er bij het jonge stel over de vloer? De verschillende huizen van Saskia en Rembrandt, waaronder het huidige museum, zijn het uitgangspunt voor een schets van hun huwelijksleven. Het zijn immers de plekken waar ze lief en leed deelden, en hun familie, vrienden en andere kennissen ontvingen.

Zaterdag 13 april: 13:30 – 14:30 uur. Toegang is gratis na aankoop van een museumticket. De lezing vindt plaats op de 4e etage van het museum, bereikbaar met een lift. Aanmelden: mail naar educatie@rembrandthuis.nl