Kunstgeschenk 2019: voor kunstzinnige denkers

8 apr t/m 14 apr

In de Museumweek 2019 krijgen bezoekers van verschillende musea het boek ‘Huh? Aha! Duh. — Over de zin van onzin’ van Emily Kocken cadeau. Na de eerste succesvolle editie van het kunstgeschenk in 2018, geschreven door Christiaan Weijts, heeft het IKK dit jaar opnieuw een speciaal essay uitgegeven, geschreven door een vooruitstrevende Nederlandse auteur.

Moet kunst zinvol zijn? – Moet kunst waar zijn? – Moet kunst mooi zijn?

Kocken beschrijft vanuit drie verschillende perspectieven over de ervaring van kunst. In Polyloog #1 dwalen drie vrienden door een museum. Zij stellen elkaar vragen over dat wat ze zien en de omgeving eromheen. Polyloog #2 is een interview met emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis en mediatheorie Beat Wyss over de zin en onzin van kunst. In Polyloog #3 wordt aan de hand van het Alphabet von hinten van Kurt Schwitters een geraffineerde ordening aangebracht. Van Z tot A neemt Kocken de lezer mee langs overwegingen waardoor het boek zichzelf in de staart hapt.

Aanvullende informatie

Het boek wordt u GRATIS aangeboden bij het Kröller-Müller Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, het Gemeentemuseum Den Haag en het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarnaast is het Kunstgeschenk gratis verkrijgbaar bij West Den Haag en de Universiteit Groningen.