Kinderen koninklijk aan de slag

10 apr t/m 15 apr

Tijdens de Nationale Museumweek gaan kids aan de slag in ‘koninklijke’ beroepen!

In de eeuwen dat Paleis Het Loo werd bewoond door de Oranjes, was er veel personeel nodig om alles goed te laten verlopen. Zoals lakeien, keukenmeesters en keukenmeiden, loopjongens en dienstmeisjes, een wijnkelderbewaarder, een zilverbewaarder en zelfs een klokkenbewaarder om de klokken op te winden. In de stallen werkten een stalmeester, koetsiers, stalknechten, wagenmeesters, tuigenmeesters en een hoefsmid.

In het Kinderatelier van Paleis Het Loo kunnen kinderen zelf aan de slag in diverse functies. Ze mogen helpen met het klaarmaken van de koninklijke auto, een rijtuig aanspannen en hun eigen paleis of moestuin ontwerpen.

In het Kinderatelier is van alles te zien over vier specifieke beroepen in het paleis: tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck. Aan de hand van quizzen en de electrospellen kunnen ook vaders, moeders, oma’s en opa’s hun kennis testen over de koninklijke beroepen.

Meedoen is gratis. Kinderen en volwassenen hebben alleen een geldig entreeticket nodig. Tijdens Museumweek gelden de reguliere entreetarieven. Aanmelden is niet nodig.