Zet koers naar het iconische schip ‘Oranje’

13 apr t/m 14 apr

Tijdelijk te zien in Het Scheepvaartmuseum: de tentoonstelling ‘ms Oranje | Koers gewijzigd’. Op zaterdag 6 en zondag 7 en zaterdag 13 en zondag 14 april geeft een museumgids/historicus een kleine, persoonlijke introductie over het iconische passagiersschip Oranje. Anno 2019 spreekt dit schip bij velen nog steeds tot de verbeelding. Niet alleen omdat de Oranje het grootste, mooiste en snelste schip was dat ooit op een Amsterdamse werf werd gebouwd, maar ook omdat het schip symbool staat voor de veranderende relatie tussen Nederland en IndonesiĆ«, ten tijde van het dekolonisatieproces.

In 20 minuten neemt de gids je mee in verhaal en beeld, aansluitend kun je de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken en is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Een kopje koffie of thee is inbegrepen.

Aanmelding: op de dag zelf in het museum; beperkte capaciteit. Kosten: 3,50 p.p., incl. kop koffie of thee naar keuze na afloop Geldig museumentreebewijs verplicht.