Ontmoet twee bijzondere kunstenaressen

12 apr

Museum Swaensteyn toont een overzichtstentoonstelling gewijd aan twee bijzondere kunstenaressen: Adriana en Johanna Bleuland van Oordt. Deze twee zussen creëerden omstreeks 1900 een opmerkelijk oeuvre dat zowel schilderijen, pasteltekeningen als sculpturen omvat. Zij deden dat niet in het licht van de schijnwerpers, maar in de relatieve beslotenheid van hun gezamenlijke atelier op de Voorburgse buitenplaats Middendorp. Als zelfbewuste vrouwen van hun tijd beijverden zij zich ook voor het vrouwenkiesrecht en dierenwelzijn. De expositie Adriana en Johanna belicht het leven en werk van deze twee Voorburgse dames. Tijdens de Nationale Museumweek zal conservator Femke Overdijk op donderdag 12 april een instaprondleiding van 30 minuten geven langs de prachtige werken.

Start instaprondleiding 14.00 uur bij de kassa van Museum Swaensteyn Duur 30 minuten Gratis i.c.m. een geldig toegangsticket tot het museum