Gratis langs Ruysdael & Saenredam

11 apr t/m 12 apr

Bij de tentoonstelling ‘Ruysdael en Saenredam in Alkmaar – Meesters van de Grote Kerk’ wordt er in het kader van de Museumweek twee keer een extra gratis inlooprondleiding gegeven. Onze ervaren gids neemt u mee langs de werken van twee bekende en gevierde schilders uit de Gouden Eeuw: Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam. De ‘portretten van de Grote Kerk’ worden gecombineerd met nieuw werk van twee toonaangevende fotografen: Hans van der Meer en Karin Borghouts. Speciale aandacht in de rondleiding krijgt het schilderij ‘Interieur van de Grote of Sint-Laurenskerk’ van Pieter Saenredam.

Woensdag 11 april en donderdag 12 april. Start om 14.00 uur. Er kunnen ca. 20 personen meelopen. Bij veel animo wordt de rondleiding twee keer gegeven. Reserveren is niet mogelijk (vol=vol). Kosten: entree museum, de rondleiding is gratis